05:00
יציאה מירושלים.
07:15
עבדת. – תפילה וארוחת בוקר.
08:15
נוסעים מעבדת. מצפה רמון. יורדים למכתש. חוצים את המכתש ויוצאים מצידו הדרומי.
09:00
פונים מכביש 40 ימינה לחניון לילה נקרות מערב. יורדים מהאוטובוס עולים על ג'יפים שמחכים לנו . אין מספיק לכולם. אנחנו מחכים לנגלה שניה. רוב החברים התחילו ללכת ברגל. אנחנו מחכים.
הנסיעה בג'יפ כ-12 ק"מ היא לצורך הקפצה לתחילת המסלול לזקיף רמון והר פיטם. 866.
הג'יפים של חברת רמון תיירות מדבר.
מגיעים עם הג'יפים ליד מפער פיטם שנמצא ליד הר פיטם משמאל עץ שיטה גדול מסומן במפה.
10:30
על השביל.
תדריך של מיכה. אנחנו 85 איש היום עם מדריך אחד.
אנחנו על שביל סמ"ש סגול זה שביל סובב רמון. זה שביל חדש יחסית שסומן לפני כמה שנים, 130 ק"מ מחולק ל-8 ימי הליכה כאשר בסיום כל יום מגיעים לחניון לילה.
נעלה על זקיף רמון שהוא הקיר הדרומי של המכתש. הולכים כ"כ מזרחה. סמ"ש כחול. מטפסים על ההר. די תלול ומלא אבנים חדות.
11:15
פוגשים צמח מסמור סיני. יש לו פירות יפים בקיץ. הוא רעיל מאד. כאן המקום הכי צפוני בעולם של הצמח הזה במרחק של עשרות ק"מ יותר צפונה מהמקום הבא של הצמח הזה. עולים עליה תלולה לזקיף רמון שהוא הקיר הדרומי של המכתש. היינו עד עכשיו מחוץ למכתש נסענן בג'יפ בערוץ נחל נקרות בחלק העליון שלו.
רואים יפרוק זיפני פורח.
תצפית: מדרום זוג הרים שפיצים שמעי ולבני. קצת ימינה הר עריף. עוד ימינה הר שגיא.
אנחנו על שולי רכס רמון. מתחתינו עמק נקרות.
ממשיכים לטפס. סמש כחול
12:00
מגיעים לפסגת הר זקיף רמון גובה 886. נוף נפלא 360 סביב, סביב. הפסקה מנוחה על פסגת ההר. מיכה מסביר. מיכה מספר על .קבוצת ה 14 שיצאה בשנת 1945 מרביבים לאום רשרש. ביניהם שמריה גוטמן ושמעון פרס. באותו טיול הגיאולוג מנדלסון הציע לפרס לאמץ את השם של העוף המרשים פרס. זו הפעם הראשונה שמטיילים הגיעו לאזור מכתש רמון.
מיכה עושה תצפית 360. מדרום בקע נקרות. צמד הרי שמעי ולבני. יותר ימינה הר עריף. מאחור הר כרכום השטוח. היינו שם לפני שבועיים ב-21/12/21 עם מיכה (ראה יומן מסע הר כרכום)
ממזרח הר ארדון ושן רמון.
12:30
הולכים עם מיכה ללא סימון וללא שביל להמשך הרכס מזרחה כמה מאות מטרים של הליכה קשה על סלעים מחוררים. נוף נפלא. רואים משם מזרחה הר עם צלעות דומה לכרבולת. מצפון כל המכתש מתחתינו.
הולכים כ"כ מזרחה.
12:45
יורדים ירידה תלולה ולא מסודרת עד שפוגשים את הסימון הסגול, זה שביל סובב רמון.
14:00
הפסקת צהרים.
הסבר של מיכה גיאולוגיה: איך שכבה זקנה נמצאת מעל שכבה צעירה. זה קורה בדיוק במקום שאנחנו יושבים. כתוצאה מדחיפה בין לוחות, נוצר מצב ששכבה קדומה מתהפכת ונוחתת על שכבה צעירה יותר.
14:45
ממשיכים ללכת כ"כ מזרח מגמת ירידה. סמ"ש סגול. עוברים מתחת לשן רמון מדרום. השביל מתאחד כאן עם שביל ישראל. אנחנו רואים את שן רמון מהצד האחורי מדרום. אנחנו מחוץ למכתש ושן רמון נמצאת בתוך המכתש. הגיאולוגיה כאן שונה מהמציאות בשטח. קצת קשה להבין את זה כי במבט שלנו על המציאות הפיסית, שן רמון היא בהחלט חלק מהקיר הדרומי של המכתש, אבל מבחינה גאולוגית, שן רמון אינה חלק מהקיר אלא נמצאת מחוץ לקיר. אם כך, לאן הלך הקיר בקטע של שן רמון?
ממערב לשן רמון מפער שן רמון. בחלק הדרומי והמזרחי של המכתש יש 6-7 מפערים (פתחים) של המכתש: מפער פיטם, מפער שן רמון, מפער מרפק, מפער נקרות, מפער גוונים, ועוד.
16:00
תפילת מנחה.
ממשיכים ללכת מזרחה בערוץ הרחב של עמק נקרות עד שפוגשים את כביש 40 שם ממתינים האוטובוסים.